Egoist okur

BİR ZAMANLAR QUORA: Gönül Abla’nın fena halde ciddi bir akademik versiyonu

Bir Zamanlar Teknoloji serisi daha ne kadar uzayabilirdi ki? Bir zamanlar Twitter dedik, Facebook dedik, Instagram dedik, Tumblr dedik… YouTube dedik… Şimdi de Quora çıktı başımıza. Güya yeni. Ama acaba gerçekten yeni mi?

Bir Zamanlar Dizisi

BİR ZAMANLAR QUORA: Gönül Abla’nın fena halde ciddi bir akademik versiyonu

Facebook’tan ayrılan bir grubun kurduğu Quora, Türkiye’de henüz çok fazla kullanıcısı olmayan bir sosyal medya platformu. Siz soru soruyorsunuz, birileri de o sorunun cevabını sizin için araştırıp buluyor. Birçok akademisyen de faydalanıyor. Anlayacağınız bir nevi bilgi paylaşımı modeli. Yahut Gönül Abla köşesinin akademik versiyonu.

Meğer Quora’nın da kökeni 17. yüzyıla dayanıyormuş. 1690-1697 yılları arasında Londra’da yayımlanan The Athenian Mercury adlı bülten retro bir Quora gibi çalışarak okurların aşk, edebiyat, bilim, din ve diğer birçok konuda sorularını cevaplıyormuş. Cevaplar, yayıncı John Dunton ve üç yakın arkadaşından oluşan The Athenian Society tarafından kaleme alınıyormuş. Hatta bu cevapların en enteresan olanları daha sonra, 1020’lerde “The Athenian Oracle: Being an Entire Collection of All the Valuable Questions and Answers in the Old Athenian Mercuries” adlı kitapta toplanmış.

The Athenian Mercury Project Online adresine bakarsanız, konuya dair daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Gülenay Börekçi

Subscribe
Notify of

2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dilek V.T.
11 years ago

Harika, en kısa zamanda girip üye olayım, bakalım sorduklarıma ne cevaplar verecekler, çok hoşuma gitti bu benim :)

Dilek V.T.
11 years ago

Üye oldum, sorumu sordum, bekliyorum :))))