SALT’ta 58. Kütüphane Haftası
SALT, 58. Kütüphane Haftası kapsamında 28 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi bir program düzenliyor. Etkinlik programına mutlaka göz atın. Ben katılacağım, size de tavsiye ederim.
Eski kütüphane fotoğraflarına bakmayı da unutmayın lütfen çünkü çok ama çok güzeller. (Herkese açık SALT Arşivlerinde bunlara benzer onlarca tarihi kütüphane fotoğrafı bulabilirsiniz.)
Lekeli bir zihnin oyunları
Belki başka bir hayatta: Bir kitap, bir film + bir sahaf dükkanı
Beyazıt Devlet Kütüphanesi SALT Araştırma Fotoğraf ve Kartpostal Arşivi
SALT’ta 58. Kütüphane Haftası ve memleketimden kütüphane manzaraları
Bir ihtisas kütüphanesi, bir arşiv ve bir dizi araştırma aracından oluşan SALT Araştırma, kurulduğu 2011’den bu yana bilgiyi kamuyla paylaşarak değerli kılma amacıyla koleksiyonlarının gelişimini aralıksız sürdürüyor. Bu yıl itibariyle 1.900.000’in üzerinde belgeyi içeren arşiv koleksiyonları archives.saltresearch.org adresinde, 100.000’den fazla basılı kaynağı bir araya getiren yayın koleksiyonu ise SALT Galata’daki SALT Araştırma mekânlarında ücretsiz incelemeye sunuluyor. Görsel pratikler, yapılı çevre, sosyal yaşam ve ekonomik tarih konularına odaklı yayınlar çevrimiçi katalog üzerinden de aranabiliyor.
30 Mart Çarşamba günü Goethe-Institut İstanbul, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul şubesi, Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi ve MEF Üniversitesi Kütüphanesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek ilk programda, IFLA (Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları) Başkanı Barbara Lison Sürdürülebilirlik ve Kütüphaneler adlı bir söyleşi gerçekleştirilecek. 31 Mart Perşembe günü ise, Goethe-Institut İstanbul Kütüphane ve Bilgi Hizmetleri Yöneticisi Sanem Yardımcı ve SALT Araştırma Kütüphane ve Arşiv Yönetmeni Sezin Romi ile çevrimiçi bir söyleşi düzenlenecek.
Nuruosmaniye Kütüphanesi, SALT Araştırma Fotoğraf ve Kartpostal Arşivi
SALT’ta Araştıranlar
SALT Araştırma kullanıcılarının kütüphane koleksiyonundan seçtiği çeşitli yayınlar SALT Online sosyal medya kanallarından (Facebook, Twitter ve Instagram) paylaşılacak. Öğrenci, akademisyen ve araştırmacılar başta olmak üzere yılda ortalama 47 bin kişinin yararlandığı SALT Araştırma’nın 100 bini aşkın yayın koleksiyonundan yararlanan araştırmacıların yaptığı yayın seçkileri 58. Kütüphane Haftası’ndan itibaren SALT Online sosyal medya kanallarında paylaşılacak.
Beyazıt Devlet Kütüphanesi, SALT Araştırma Fotoğraf ve Kartpostal Arşivi
Söyleşi
Sürdürülebilirlik ve Kütüphaneler
Barbara Lison ve Tuba Akbaytürk Çanak, 30 Mart Çarşamba, 11.00, Çevrimiçi
IFLA (Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları) Başkanı Barbara Lison’ın Koç Üniversitesi Kütüphane Direktörü Tuba Akbaytürk Çanak moderatörlüğünde gerçekleştireceği söyleşide sürdürülebilirlik kavramı kütüphaneler odağında tartışılacak. Goethe-Institut İstanbul, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi ve SALT iş birliğiyle düzenlenen programda, çevresel, ekonomik ve sosyal koşulların “sürdürülebilirlik” kavramına etki ettiği günümüzde kütüphanelerin kritik rolü değerlendirilecek.
Çevrimiçi gerçekleştirilecek programın dili İngilizcedir ve Türkçeye simultane çeviri yapılacaktır. Söyleşi Goethe-Institut YouTube kanalından Türkçe ve İngilizce dillerinde canlı yayınlanacaktır.
Barbara Lison: 2021 yılından bu yana IFLA (Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları) başkanı. Almanya’nın en büyük kent kütüphanelerinden Bremen Kent Kütüphanesi’nin direktörü.
Tuba Akbaytürk Çanak: 2011’den bu yana Koç Üniversitesi Kütüphane direktörü. Uzun yıllar Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu için gönüllü olarak çalıştı. IFLA Doküman Sağlama ve Kaynak Paylaşımı Daimi Komitesi üyesi.
Nuruosmaniye Kütüphanesi, SALT Araştırma Fotoğraf ve Kartpostal Arşivi
Söyleşi
Buluşma Mekânı Olarak Kütüphane
Sanem Yardımcı ve Sezin Romi, 31 Mart Perşembe, 19.00, Çevrimiçi
Goethe-Institut İstanbul Kütüphane ve Bilgi Hizmetleri Yöneticisi Sanem Yardımcı ile SALT Araştırma Kütüphane ve Arşiv Yönetmeni Sezin Romi kamusal bir mekân olarak kütüphaneleri ve sunduğu hizmetleri irdeleyecek. Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan söyleşiye katılım için aşağıdaki bağlantı üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.
Kayıt için tıklayın.
Subscribe
0 Comments
oldest